@Download Pdf ä Pelacur Kelas Pertama ⚣ eBook or E-pub free

The depiction of an abusive marriage is definitely an eye opener Tapi mungkin gaya bahasa dan cara penyampaian, plus the ending rasa macam tak memuaskan. Never Judge The Book By Its Cover Pendapat peribadi aku , perkaitan pepatah di atas dengan buku ni ada dua Yang pertama bberkenaan tajuk dan cover buku tu sendiri dan yg kedua watak dalam kisah ni Secara ringkasnya naskah tulisan Melati ini hasil gabungan 3 cerita tentang 3 perempuan yang tersepit dengan kemahuan keluarga, kehidupan bersuamikan malaikat bertopeng syaitan dan pemerdagangan orang Dan kisah ni juga lebih menfokuskan watak Shuhada selepas bberkahwin dengan ustazz lulusan univ Never Judge The Book By Its Cover Pendapat peribadi aku , perkaitan pepatah di atas dengan buku ni ada dua Yang pertama bberkenaan tajuk dan cover buku tu sendiri dan yg kedua watak dalam kisah ni Secara ringkasnya naskah tulisan Melati ini hasil gabungan 3 cerita tentang 3 perempuan yang tersepit dengan kemahuan keluarga, kehidupan bersuamikan malaikat bertopeng syaitan dan pemerdagangan orang Dan kisah ni juga lebih menfokuskan watak Shuhada selepas bberkahwin dengan ustazz lulusan universiti di Mesir.Melalui karya ni juga aku tertarik dengan kisah wanita dari Kygyrstan, sebuah negara yang punya budaya pelik menculik pengantin.Di sana,kalaupihak lelakisudah berkenan dengan perempuan,maka pihak lelaki tadi hanya perlu menculik bbakal isteri secara paksa dan dinikahkanwalaupun tanpa kerelaan pihak perempuan Aku kira sebbagai penghinaan dan diskriminasi yang jelas berlaku terhadap kaum wanita bayangkan zaman jahiliah dulu Sejujurnya, aku agak terkejut bila baca karya ni Bagaimana kisah penindasan keatas wanita diolah dengan unsur feminis dan islamik juga Aku juga tertanya tanya bagaimana si penulis ni boleh olah cerita sebbegini rupa dengan memberi gambaran secara terperinci dan realiti dalam setiap babak yang dimainkan terutamanya tentang penderaan seksualseorang ustaz kepada isterinya Yang menariknya juga cara penulisan penulis yang berani bereksperimen dengan gabungan islamik porno hingga terhasil karya jujur dan tak meleret leret Orang kata eksplisit.Buku pertama yang ditulis Melati ni sudah di ban dan tak dapat dikenalpasti puncanya Mungkin sahaja kerana pendedahan berani kisah benar yang berlaku secara realiti oleh Melati melalui penulisannya.Di mana selama ini masing masing memegang prinsip tidak mahu menjaga tepi kain orang , lalu mereka terlepas realiti sesebuah rumahtangga yang diibbaratkan seperti neraka bagi sesetengah individu Gambaran masyarakat kini yang lebih rela berada dalam situasi denial dan terus terusan disogok dengan kisah indah alam bberumahtangga tanpa menyedari tidak semua yang berjaya mengecapi kebbahagiaan itu Aku mencari tuhan pada setiap penjuru ruang dan alam, namun aku gagal Apakah tuhan sudah pekak dan bisu sehingga tidak lagi mahu mendengar rintihanku Atau sebenarnya tuhan sudah mati Sebagaimana Melati menangis masa proses menyiapkan buku ni, aku tak dapat elak untuk mengalami situasi yang serupa Ini kisah benar yang diceritakan kepada penulis semasa penulis terlibbat sebbagai salah seorang sukarelawan dengan bbadan NGO yang memperjuangkan hak wanita Buku ini juga ada mengupas mengenai isu isu Domestic Violence Acts Pada aku, kisah ini bbukan sekadar cerita tikar dan bantal tetapi sebuah penulisan yang mencelikkan mata yang buta membuka jalan realiti 4 bintang Sebenarnya ada beberapa watak sampingan yang xkurang hebbatnya peranan dalam cerita ni, tp aku malas nk ulas takut makin meleret Lepas baca ni korang pasti sedar seseorang yang tidak menyempurnakan tanggungjawab dalam memelihara hak wanita bererti mereka tidak sempurna imannya walaupun sudah banyak amalan kebajikanyang dilakukan Wallahualam @Download Pdf ⛏ Pelacur Kelas Pertama ô Shuhada merupakan seorang anak, isteri dan perempuan yang menjadi mangsa dalam setiap keadaan Setiap mimpi indahnya bertukar gelap dan tidak bercahaya selepas dia dirogol bakal suaminya, Alias Alias seorang ustaz lepasan Mesir menjadi pilihan ibu bapa Shuhada sedangkan Azam bekas tunang Shuhada ditolak hanya kerana belajar di Malaysia Kehidupan Shuhada penuh dengan kesakitan Setelah beberapa kali keguguran Shuhada akhirnya dinasihatkan untuk tidak lagi mengandung Kesakitan Shuhada bertambah apabila Azam meninggal dunia akibat kemalangan Sejak hari itu Shuhada sering berada di dalam alamnya sendiri bersama Azam Jika mimpi itu satu kebahagiaan, apa perlu kau bangunkan aku dari lamunan Aku mencari tuhan pada setiap penjuru ruang dan alam, namun aku gagal Apakah Tuhan sudah pekak dan bisu sehingga tidak lagi mahu mendengar rintihanku Atau sebenarnya tuhan sudah mati Aku terasa nak baca novel ni selepas Melati dapat nama atas DAP.So aku nak lihat bagaimana novel ni Sebab Melati cakap ketika dia menulis sesetengah part dari novel ni, dia menangis.Dan aku dapat rasa apa yang dia tulis.Keep it up Melati. Tisu mana tisu Sedih Done baca bku sis Melati Rahim beberapa jam abis baca Best jln ceritanya Sng fhm n sng hadam n x meleret2 Gila watak Alias ni psiko.ada 1 m s tu ak x sggup baca Dont judge Alias by its serban ok suka dgn unsur feminis yg diketengahkan..btpa tggi nilai wanita..ok then Peace yo.mau kasi berapa bintang yaaa 5 Cover cun bahasa logik cerita yg dibawa konflik ending story seperti yg aku harapkn Jaga maruah dan hati keep it up kpd penulis untuk buku senipis ini,aku bagi 3.5 bintang.jalan ceritanya ringkas,membaca sinopsis sahaja sudah boleh menangkap maksud cerita.tapi selepas membaca,aku dapat merasai kesakitan yang dialami oleh watak utama apabila didera oleh suaminya berulang kali semuanya hanya disebabkan oleh dendam.pada aku kalau kau ustaz,kau patut lebih redha dengan ketentuan ilahi,ape yang allah dah bagi.baik atau buruk isteri jodoh kau tu,tu semua adalah mangsa lampau.jangan lah mudah menghukum.kita bukan tuhan.dahla s untuk buku senipis ini,aku bagi 3.5 bintang.jalan ceritanya ringkas,membaca sinopsis sahaja sudah boleh menangkap maksud cerita.tapi selepas membaca,aku dapat merasai kesakitan yang dialami oleh watak utama apabila didera oleh suaminya berulang kali semuanya hanya disebabkan oleh dendam.pada aku kalau kau ustaz,kau patut lebih redha dengan ketentuan ilahi,ape yang allah dah bagi.baik atau buruk isteri jodoh kau tu,tu semua adalah mangsa lampau.jangan lah mudah menghukum.kita bukan tuhan.dahla setiap malam dijadikan bagai hamba seks,walaupun berstatus seorang ustaz,tapi nafsunya dikuasai syaitan.ini mengingatkan pada aku bahawa tak semua yang nampak di mata kasar adalah baik.kita hanya nampak luaran.akibat penderaan mental dan fizikal yang dialami oleh shuhada telah menyebabkan beliau mengalami tekanan perasaan dan akhirnya dia ambil jalan mudah.mungkin masa tu memang mental dia dah tak stabil.teruk kot kena siksa dengan si alias tu.keguguran sampai berkali kali.dengar dengarnya kisah ini berdasarkan pada kisah benar,mungkin penulis buat interview dengan mangsa.tabah sungguh mangsa ya tahniah melati.cerita yang menarik Tragisnya hidup Shuhada simpati saya pada hidupnya bersuamikan orang yang dipandang mulia pada masyarakat tapi hakikatnya berhati seperti bukan manusia hingga sanggup membunuh anak yang dikandung oleh isteri Tidak mustahil ianya realiti dlm kehidupan dan sekeliling kita ptt dari awal laki xguna tu mati stress aku Saya berpeluang menemubual Melati Rahim di Twitter 80% dari kisah Shuhada adalah kisah benar Saya beri 5 bintang terus kerana buku ini punya satu realiti yg mana tak semua mahu terima dan punya sentuhan padu Terbangkit rasa marah dan emosi yg tak menentu selepas membacanya Menakutkan saya tentang erti sebuah perkahwinan dan ketaatan Seringkali kita berada dalam mode denial but what else can we say Reality bites Wanita, hentikanlah dibuai kisah gembira Jadikan kisah ini sebagai sempadan Saya berpeluang menemubual Melati Rahim di Twitter 80% dari kisah Shuhada adalah kisah benar Saya beri 5 bintang terus kerana buku ini punya satu realiti yg mana tak semua mahu terima dan punya sentuhan padu Terbangkit rasa marah dan emosi yg tak menentu selepas membacanya Menakutkan saya tentang erti sebuah perkahwinan dan ketaatan Seringkali kita berada dalam mode denial but what else can we say Reality bites Wanita, hentikanlah dibuai kisah gembira Jadikan kisah ini sebagai sempadan Read it Dan fikirlah nilai dirimu wanita sebenarnya teramat tinggi Jaga diri, hiasi peribadi.Melati Rahim, teruskan berkarya Berikan lagi yg realiti secara keseluruhannya, ini adalah sebuah novel ringan, ringkas dan tak meleret leret Ia boleh dibaca pada bila bila masa, kecuali di depan ibubapa sendiri.kulit kovernya aneh, isi ceritanya eksplisit, kadang kadang kedengaran islamik,pada dasarnya feminis, tetapisangat menggugat dengan fantasi fantasi seks liar yg tak terkendali Porno dan islamik mungkin kombinasi yg canggung, tapi ada sensasi serba baru datang dari ekperimental ni Bravo Semoga terus berkarya dan membawa kelainan.kudos