@DOWNLOAD E-PUB Ü Murni Kasih ⚺ eBook or E-pub free

MURNI KASIH punya dua orang sahabat karib yang dikenali sedari zaman kanak kanak di kampungnya Kebaikan dan keakraban DINO terhadap Murni selalu disalaherti oleh OJAN yang membuatkan dia sentiasa berprasangka tidak baik kepada lelaki itu kerana dia memang menyukai gadis itu sejak kecil lagi Walaupun begitu perasaannya itu dipendam kerana emaknya, Makcik Timah Getok memang memusuhi Murni dan bapanya, Pak Kassim.Dengan berbekalkan ilmu dan pengalaman bekerja dengan Sariah, Murni berhasrat untuk MURNI KASIH punya dua orang sahabat karib yang dikenali sedari zaman kanak kanak di kampungnya Kebaikan dan keakraban DINO terhadap Murni selalu disalaherti oleh OJAN yang membuatkan dia sentiasa berprasangka tidak baik kepada lelaki itu kerana dia memang menyukai gadis itu sejak kecil lagi Walaupun begitu perasaannya itu dipendam kerana emaknya, Makcik Timah Getok memang memusuhi Murni dan bapanya, Pak Kassim.Dengan berbekalkan ilmu dan pengalaman bekerja dengan Sariah, Murni berhasrat untuk menjalankan perniagaan perkhidmatan caregiver dan juga membuka rumah persaraan sebaik saja pulang dari melanjutkan pelajaran di Kanada Di sinilah bermulanya dia mengenali ayah Sariah dan Loqman Aqeem Kelebihan yang ada pada Murni juga telah membantu kekasih Dino, JULIE berbaik semula dengan bapanya dan sekaligus menjadi akrab dengan ahli keluarga TAN SRI KHONG.Ojan tidak dapat lagi memendam perasaannya lalu dia meluahkan segalanya kepada Murni Murni keliru Reaksi dingin dari Murni telah mendorong Ojan untuk menyepikan diri Lebih lebih lagi apabila ibunya sendiri menentang hasrat hatinya itu Dalam kekeliruan hati Murni, apakah dia sebenarnya menyayangi Ojan Kenapa dia rasa tidak keruan apabila ketiadaan Ojan Sudah jadi kebiasaan bila nampak saja novel baru NB di pasaran, tanpa berfikir panjang aku terus saja membelinya untuk menambah koleksi Agak menarik juga novel NB kali ini Berkisarkan persahabatan, kekeluargaan dan juga perasaan kasih dan sayang sesama insan tanpa mengira agama, bangsa dan kedudukan.Aku rasa amat tersentuh ketika membaca part kata kata Murni semasa dia menyerahkan bungkusan kepada Puan Sri Jane sebelum dia berlepas untuk mengerjakan umrah dan juga ketika Puan Sri Jane membuka bungkusan tersebut di dalam perjalanan pulang dari lapangan terbang syahdu rasanya Aku juga dapat belajar sesuatu tentang caregiver Andaikata aku berkemampuan, mungkin aku juga akan menjadi salah seorang yang menggunakan perkhidmatan begini hehehe Walaupun begitu, Hati Yang Tercalar tetap segar di ingatan Syabas NB @DOWNLOAD E-PUB ⚢ Murni Kasih ¸ Kenapa terlalu sukar dia mahu melafazkan apatah lagi mahu meluahkan Apakah cinta itu sebenarnya mainan perasaan Tetapi kenapa semakin disimpan, semakin terdera rasanya Ahhsegalanya benar benar menyakitkan Dipendam, terasa sakit, mahu diluah terasa perit Lantas lelaki itu sedar, dia perlu membuat satu keputusan Arrrgghhhh So disappointed with the ending Tak jadi nak kasik 5 stars Let me start by saying that cerita ni tak seperti yang digambarkan dalam sinopsis Ingatkan cerita ni love story, tapi sebenarnya lebih cendorong pada kisah persahabatan, kekeluargaan, dan ehsan sesama manusia, tidak kira agama atau bangsa Bila baca cerita ni, tiba tiba teringat movie Love Actually sebab watak watak dalam cerita ni banyak dan pada mulanya rasa macam tak ada kaitan But as the story progress, barulah tah Arrrgghhhh So disappointed with the ending Tak jadi nak kasik 5 stars Let me start by saying that cerita ni tak seperti yang digambarkan dalam sinopsis Ingatkan cerita ni love story, tapi sebenarnya lebih cendorong pada kisah persahabatan, kekeluargaan, dan ehsan sesama manusia, tidak kira agama atau bangsa Bila baca cerita ni, tiba tiba teringat movie Love Actually sebab watak watak dalam cerita ni banyak dan pada mulanya rasa macam tak ada kaitan But as the story progress, barulah tahu yang each characters ni related and at one point in the story, mereka sebenarnya pernah berjumpa tapi sudah tak ingat or dah tak kenal Yang membuat N kecewa dengan cerita ni is because Murni did not end up with the guy whom I had hoped she d end up with Ah, frustnya Tolak 2 bintang Kisah NB takkan terlepas daripada kisah kekeluargaan Itu yang cukup saya kagumi Mengingatkan Murni, sy teringat watak novel Layang2 Bertali Kaca yg menyamar menjadi orang gaji Murni Kasih merupakan karya yang mengajar kita agar sentiasa menghargai keluarga sendiri dan hargailah ibu bapa kita. Murni Kasih membesar di kampung di Melaka dengan kawan baiknya, Dino dan Ojan Tetapi ibu Ojan sangat membenci dirinya, lalu selalu dia difitnah Ojan juga seperti cuba menjauhi dirinya Bila sudah dewasa, Dino dan Murni buka perniagaan sendiri Mereka semakin maju Ojan pula ingin cuba berniaga sendiri Murni sentiasa ada untuk beri nasihat dan bantuan Sikapnya yang luhur selalu mendekatkan dirinya dengan orang ramai Dia dapat menyatukan Julie dengan keluarganya lalu dalam masa yang sama, bua Murni Kasih membesar di kampung di Melaka dengan kawan baiknya, Dino dan Ojan Tetapi ibu Ojan sangat membenci dirinya, lalu selalu dia difitnah Ojan juga seperti cuba menjauhi dirinya Bila sudah dewasa, Dino dan Murni buka perniagaan sendiri Mereka semakin maju Ojan pula ingin cuba berniaga sendiri Murni sentiasa ada untuk beri nasihat dan bantuan Sikapnya yang luhur selalu mendekatkan dirinya dengan orang ramai Dia dapat menyatukan Julie dengan keluarganya lalu dalam masa yang sama, buat mereka terima Dino sebagai menantunya mereka Dia juga dapat melembutkan dan mencorak hidup Damia dan Danish serta menyatukan Loqman Aqeem dan kakaknya dengan Tan Sri Majid setelah sekian lama terpisah Kasih sayang yang ditunjukkan berhasil untuk membahagiakan semua yang mengenali dirinya Ojan mula sedar akan rasa sayang dan cintanya untuk Murni Dia akur akan halangan dari ibunya dan persaingan dari Loqman Aqeem lalu rasa rendah diri Dia akhirnya melarikan diri untuk dapat ketenangan Bila ketiadaan Ojan, Murni mula rasa kehilangan Rasa cinta mula terbit Pak Kassim rasa kasihan akan penderitaan yang Murni rasakan, lalu dia cuba untuk merungkai rahsia silam antara dia dengan ibu Ojan Bila sudah terbongkar, barulah ibu Ojan meminta maaf pada Murni dan bapanya Dia mula rasa bersalah kerana buat anaknya menderita selama ini kerana memendam rasa Sudah sekian lama, barulah Ojan muncul kembali Ibu Ojan merestui perkahwinan Ojan dengan Murni dan mereka semua hidup bahagia bersama Biarlah bintang berbicara.