{FREE EBOOK} ¶ AD + IZ ⚣ eBook or E-pub free

Adrianna Mayesa Tengku Farriel IzumiKebiasaan cerita orang kaya orang miskin harta, martabat, ego, hasad dengki, maruah, dsb yang berakhir dengan happy ending Adrianna Mayesa Tengku Farriel IzumiKebiasaan cerita orang kaya orang miskin harta, martabat, ego, hasad dengki, maruah, dsb yang berakhir dengan happy ending Penulis ni macam ambik segala jenis cliche dalam novel melayu and compile it into this one novel.And asyik tulis benda yang sama berulang kali, kalau start baca dari Bab 42 boleh je dapat full story Adry Izumi ni The ending though Not cool man, not cool p view spoiler Ingatkn Adry mati lepas tu ingatkan dia pilih Ihsan last2 team Ihsan all the way haha hide spoiler Penulis ni macam ambik segala jenis cliche dalam novel melayu and compile it into this one novel.And asyik tulis benda yang sama berulang kali, kalau start baca dari Bab 42 boleh je dapat full story Adry Izumi ni The ending though Not cool man, not cool p view spoiler Ingatkn Adry mati lepas tu ingatkan dia pilih Ihsan last2 team Ihsan all the way haha hide spoiler Tajuk AD IZPenulis Eury AthenaKeluaran Kaki NovelHalaman 636 m sADRIANA MAYESA AD seorang pekerja butik..kerana salah faham, dia terkahwin kontrak dengan TENGKU FARIEL IZUMI IZ..di hari perkahwinan itu baru AD tahu yang IZ adalah musuh ketatnya masa zaman sekolahnya dahulu.dari musuh ketat jadi suami isteri mana tak huru hara jadinya dalam perkahwinan ni ada perjanjian antara mereka..AD perlu merubah penampilannya lalu terpaksa dia masuk universiti untuk belajar dalam masa yang s Tajuk AD IZPenulis Eury AthenaKeluaran Kaki NovelHalaman 636 m sADRIANA MAYESA AD seorang pekerja butik..kerana salah faham, dia terkahwin kontrak dengan TENGKU FARIEL IZUMI IZ..di hari perkahwinan itu baru AD tahu yang IZ adalah musuh ketatnya masa zaman sekolahnya dahulu.dari musuh ketat jadi suami isteri mana tak huru hara jadinya dalam perkahwinan ni ada perjanjian antara mereka..AD perlu merubah penampilannya lalu terpaksa dia masuk universiti untuk belajar dalam masa yang sama,mengimprovekan dirinya..yang si IZ pulak perlu kuruskan badannya ibarat kata AD dari saiz XXL ke saiz M..lalu tanpa sedar hubungan mereka dari musuh menjadi kawan rapat..TENGKU IHSAN sepupu kepada IZ..pertemuan IHSAN dgn AD ada peristiwa yang berlaku sehinggakan IHSAN memberi gelaran miss prejudice pada AD dan AD memberi gelaran mr charity pada IHSAN IHSAN dikatakan sebagai playboy diraja yang akhirnya jatuh cinta pada AD IHSAN ni ibarat watak hero no 2 korea yng baik sangat dan ada ciri ciri laki idaman tapi sayang hati AD dah ada pada IZ.MARINA kekasih lama IZ Dia sebenarnya adalah punca salah faham berlaku sampaikan ADIZ terkawin Dia kembali menagih kasih IZ tanpa sedar yang IZ sudah berkahwin dengan AD.Kisah AD IZ bukan hanya mengenai kisah cinta 4 segi ala ala cerita klise korea ada kisah di sebalik pertemuan AD dan IZ rupa rupanya ada pengarah dalam kisah mereka berdua Pengarah yang membuat pertemuan mereka sebagai kebetulan sedangkan semuanya adalah rancangan siapa pengarah itu AD dikatakan iras iras kekasih pertama IZ bernama ANN Siapa ANN INGIN TAHU KISAH SETERUSNYA TERPAKSA BACA SENDIRI YE komen ainsabrina pasal cita ni mula mula baca cerita ni di penulisan2uingatkan cita ni klise ja ala cita pasal kawin kontrak dah banyak sangat dalam novel2 ngan cita tv tapi ternyata ada kelainan dalam buku ADIZ ni..banyak peristiwa tak sangka ada dalam kisah ADIZ ni..contohnya rupa rupanya pertemuan ADIZ masa zaman persekolahan mereka semuanya adalah di bawah rancangan seseorang.betul betul tak sangka betapa seseorang itu lebih mementingkan pangkat dan harta benda berbanding hubungan persaudaraan..overall best bangat la cita ni ayat ayat best dalam novel ni kita dirancangkan untuk bertemu..kita ditakdirkan untuk bersama..namun adakah untuk bersatu..buat selamanya aku cuma berpeluang menjadi kekasihmu selama 3jam,3ominit,39saat..untuk itu izinkan aku menjadi pencintamu buat sepanjang hayatku tolong jangan kelirukan aku..tolong jangan buat aku jatuh cinta pada kau jatuh cinta memang menyakitkan saat cinta tak berbalas this is my 1st malay novel I read and it is great.. jalan cerita sangat menarik, terutama sekali isu isu lucupenulis pandai menggambarkan keadaan atau situasi dengan baiktak terlalu puitisbersahajanovel pertama yang saya baca sampai gelak guling gulingcuma bila da baca separuh bukupenulis da macam hilang tumpuansaya agak kecewa bila tumpuan membaca hilang bila cerita agak meleret2awal penulisan, gaya penulis agak menarik dan saya ternanti nanti untuk membacanya Ad Iz adalah cerita kawin kontrak Bagi penggemar genre ni, ni tentulah jadi pilihan korang Kisah ini pada mulanya kelihatan biasa saja Ad berkahwin dgn Iz sbg pengganti Marina yg malu untuk bergandingan dgn lelaki gemuk spt Iz Iz cabar Ad supaya menamatkan pengajian peringkat Ijazah manakala Ad mencabar Iz supaya kurus kepulangan Marina membuka harapan Iz utk kembali ke pangkuan kekasihnya Marina tu terus nak balik dengan Iz bila tengok Iz tu dah slim Ad sudah mula menyemai kasih pada Ad Iz adalah cerita kawin kontrak Bagi penggemar genre ni, ni tentulah jadi pilihan korang Kisah ini pada mulanya kelihatan biasa saja Ad berkahwin dgn Iz sbg pengganti Marina yg malu untuk bergandingan dgn lelaki gemuk spt Iz Iz cabar Ad supaya menamatkan pengajian peringkat Ijazah manakala Ad mencabar Iz supaya kurus kepulangan Marina membuka harapan Iz utk kembali ke pangkuan kekasihnya Marina tu terus nak balik dengan Iz bila tengok Iz tu dah slim Ad sudah mula menyemai kasih pada Iz Iz pulak mcm confuse dgn perasaan sendiri sbb bila dia bersama Marina, dia tak rasa happy seperti ketika dia bersama Ad yg macam2 perangainya dan most of the time gila2 tu.Aku suka dgn kelucuan yg dicetuskan dlm cerita ini terutamanya dialog2 yg selamba dan mengundang tawa Tetapi penggunaan ganti nama aku yg diselang seli dgn penceritaan pihak ketiga sedikit mengganggu penghayatan cerita dan kelihatan kurang kemas.Konflik2 yg timbul selepas kembali nya Marina dan penglibatan Tengku Faris bapa Iz menjadikan cerita ini interesting dan ada misteri yg perlu dirungkaikan Ad sendiri tidak menduga background dirinya sudah lama wujud dlm file Tengku Faris walaupun dia secara tidak sengaja terjebak dlm perkahwinan dgn Iz Fakta yg diputar belitkan membuatkan Ad kelihatan seperti seorang pemasang perangkap yg sangat profesional sedangkan dia sendiri tak tau apa2 dan sedang melayari hidup bahagia bersama Iz.Memang geram betui dgn ibu tiri dan adik2 tiri Ad tu Tak sedar diri betul Kalau aku jadi Iz pun aku akan menyalahkan Ad kerana dia buat pengakuan umum tu Unexpectedly aku sangat suka dgn cara penulis merangka bab2 akhir cerita ni Mendebarkan dan tangkap nangis tu Good ending yg membuatkan kita rasa puas dan sangat berbaloi membaca naskah setebal 636 muka surat ni blurb sinopsis belakang buku Kita dirancangkan untuk bertemukita ditakdirkan untuk berjumpanamun adakah utk bersatu buat selamanya Adrianna Mayesa, seorg pekerja butik pakaian yg sanggup berbuat apa sahaja utk menyara keluarga tirinya walaupun sering ditindas, malah dieksploitasi oleh mereka.Salah faham yg berlaku ketika dia menghantar pakaian ke rumah pelangga, membuatkan Adrianna terjebak ke dlm perkahwinan kontrak yg merubah 360 darjah paksi hidupnya.Bermula dari detik itu, dia hidup dlm kemewahan di samping Tengku tengku yg bermacam ragam, di samping menjalani kehidupan sbg seorg isteri kepada Tengku Farriel Izumi, seniornya ketika di sekolah yg tidak pernah suka dan senang dgn kehadirannya.Di saat Adrianna mula selesa dgn kehidupannya, sesuatu yg selama ini dirahsiakan dan langsung tidak diketahuinya muncul lantas meragut kebahagiaannya.Aku sanggup mempertaruhkan segala milikku utk cintamu It was a ridiculously over recycled drama trope which I enjoyed anyway There was a few gut wrenching moments and tears inducing ones which I fall for every time no matter how cliche it was I would ve loved to read the background story of Izumi and Ad s though It sounded so interesting Sorta how Tunas is to Aa Bb. siapa yg berminat 2nd hand punya x termasuk kos pos rm13 {FREE EBOOK} õ AD + IZ ë Kita dirancangkan untuk bertemu kita ditakdirkan untuk berjumpa namun adakah untuk bersatu buat selamanya Adrianna Mayesa, seorang pekerja butik pakaian yang sanggupberbuat apa sahaja untuk menyara keluarga tirinya walaupun sering ditindas,malah dieksploitasi oleh merekaSlaah faham yang berlaku ketika menghantar pakaian ke rumah pelanggan,membuatkan Adrianna terjebak ke dalam perkahwinan kontrakyang merubahdarjah paksi hidupnyaBermula dari detik itu, dia hidup dalam kemewahan di samping Tengku Tengkuyang bermacam ragam, di samping menjalanikehidupan sebagai seorang isteri kepada tengku Farriel Izumi,seniornya ketika di sekolah yang tidak pernah suka dan senang dengan kehadirannyaDi saat Adrianna mula selesa dengan kehidupannya,sesuatu yang selama ini dirahsiakan dan langsung tidak diketahuinya munculntas meragut kebahagiaannyaAku sanggup mempertaruhkan segala milikku untuk cintamu